Deze groep bestaat uit twee onderdelen, namelijk de lopende schutters en de schietende schutters. Je hoeft geen schietende schutter te zijn om mee te lopen in het korps en je hoeft niet mee te lopen in het korps als je de sport kruisboogschieten bij ons wilt uitoefenen. 

De lopende schutters lopen mee tijdens optredens en concoursen waarin wordt gekeken of ze in de maat lopen, recht naast en achter elkaar, en of de wapens op gelijke wijze worden gedragen.

Kruisboogschieten is zeer boeiend voor zowel mannen als vrouwen. Het team van Schutterij St. Martinus beoefent deze sport iedere dinsdagavond, van 20.00 uur tot 23.00 uur, in de schietaccomodatie achter Happerij het Dichtertje te Dichteren.

De kruisboogschutters schieten op een 10 meter baan. Er is een onderlinge competitie en er zijn wedstrijden voor kruisboogschutters in de omgeving. De competitie is zowel voor dames als heren. Winnen is belangrijk maar niet ten koste van de gezelligheid.

Ben je ouder dan 16 jaar en ben je benieuwd of kruisboogschieten iets voor jou is? Kom dan gerust een keer aan om vrijblijvend kennis te maken met deze mooie sport! of bel Otto Yntema 0314-361127