Slagwerkgroep

De slagwerkgroep loopt op straat tijdens optredens samen met de schutters en vendeliers. De slagwerkgroep is uitgebreid met een aantal muzikanten die ook een blaasinstrument bespelen maar nu op straat lopen met een slagwerkinstrument. Ook zijn wij een samenwerking aan gegaan met Schutterij St. Martinus Wehl en verzorgen samen met hun de optredens. Optredens die wij verzorgen bestaan uit serenades, optochten, concoursen.
Slagwerkinstrumenten:
trom, dieptrom, overslagtrom, bekkens, bongo’s, xylofoon. Daarnaast zijn er ook nog diverse effectinstrumenten zoals: woodblock, claves, koebel, schutbus, sambaballen, triangel en barchimes.

Optredens
De muzikanten hebben diverse optredens door het hele jaar heen, zowel met als zonder de vendeliers en schutters. Het zijn een aantal concerten en optochten. Hieraan doen alle muzikanten mee.
Enkele optredens zijn: Koffieconcert, concerten in verschillende bejaardencentrums, Stadsfeest Doetinchem, Monumentendag, Sinterklaasintocht, Inhalen 4-daagse,
Kermisoptochten (bij andere verenigingen) en 2 keer per jaar Schuttersconcoursen van de Gelderse Federatie (hiervoor word geoefend in marcheren e.d)

Oefenavonden
Slagwerkgroep woensdagavond in Wehl van 19.30 tot 21.15 uur. Aantal slagwerkers spelen ook met de muziekgroep mee en deze is af en toe op de donderdagavond.