Stageband

De Stageband is een onderdeel van de Schutterij. Het is een groep enthousiaste muzikanten die concertwerken verzorgt. Deze groep is ontstaan in 2006 doordat een groep leden liever niet op straat wilde lopen, maar wel graag samen muziek wilde blijven maken. Naast een aantal slagwerkers worden veel verschillende muziekinstrumenten bespeeld zoals, trompet, schuiftrombone, sousafoon, saxofoon en gitaar. Moderne muziek wordt gespeeld, van Coldplay tot Marco Borsato en van Gangnam Style tot themasongs van James Bond. Jaarlijks houdt de Stageband een After Dinner concert. Waarvoor vele nieuwe nummers ingestudeerd worden. Verder worden door het jaar heen kleinere optredens gegeven in bijvoorbeeld bejaardencentra, tijdens het Stadsfeest met Sinterklaas, een kerstconcert of op een zomerse avond buiten in de wijk.

Om bij de Stageband muziek te maken heb je geen ervaring nodig. Er is een eigen muziekopleiding die (voor de meeste instrumenten) door de dirigent van de Stageband verzorgd wordt. Als lid van de Schutterij is de basisopleiding dan helemaal gratis. Mochten we gebruik maken van een externe muziekleraar zal er een kleine bijdrage in de kosten gevraagd worden. Ook zijn de meeste instrumenten te huren. En omdat je nooit te oud bent om te leren staat de opleiding open voor iedereen van 8 tot 88+.

Lijkt het je leuk om muziek te (leren) maken? Kom eens kijken en, als je kunt, speel gerust mee. De Stageband oefent elke donderdagavond vanaf 19.30 uur in basisschool ‘de kleine Prins’. Het is handig als je je komst even van te voren meldt bij Ilse de West, T: 06-51483544, M: dichteren.secretariaat@live.nl